At være elsket

Der er så meget, du kan bekymre dig om…

Ja.

Derfor må du overgive.
For du kan ikke agere virkelig frit, hvis bekymringerne æder dig.

Nej. Det er ikke nok at overgive bekymringerne.
For bekymringerne bor i dig.
Det er dig selv, du må overgive.

At tage fat – i hvad det end handler om – begynder med at du må overgive og give slip.

Give slip og overgive dig og dit – så du kan blive fyldt af hans.

Og nu lyder det pludselig så svært – for det rammer dig lige præcis der, hvor du er lammet. Du kan jo ikke slippe bekymringerne! … Nej. Det kan du ikke. … Endelig – har du nu erkendt det?

Jesus ved det. Derfor forventer han heller ikke, at du tager det første skridt… Han har taget skridtene for at komme dig nær – og lige nu rækker han ud til dig:

Kom til mig, du, som hele tiden slider dig op på at ville løse tingene selv og bærer de tungeste byrder af bekymring og frygt. Kom – jeg er lige her – og jeg vil give dig hvile. Lad mig tage styringen – jeg tilbyder dig, at vi bærer det hele sammen – mildt lægger jeg mit åg på tværs af dine og mine skuldre. Du er aldrig alene og sammen med mig, vil du lære at leve i hvile. Du vil finde ud af, hvordan jeg er – og jeg fortæller dig det på forhånd, du vil elske min tålmodighed og et hjerte der aldrig overtræder dine grænser, men altid banker på… Du vil opleve en hvile, du ikke troede eksisterede. Det er godt og glædesfyldt at være så tæt forbundet med mig. Sammen med mig kan du leve livet med en lethed, hvor du rustes til at tage ansvar uden at tynges ned af det. Du kommer til at ligne mig. (Frit efter Matt 11,28-30).

Kom! Tag imod!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *