At være sammen med ham

At blive brudt… uden at tilliden brydes

Det ses i krisen.

Hvis vi har gået med Gud igennem livet, og i vores inderste lært at læne os op ad ham uanset hvad – så vil krisen vise, at vi kan blive brudt – uden at tilliden til Gud brydes.

Vi ser det fx hos Shadrak, Meshak og Abed-Nego, da de stod overfor en gloende ildovn, der kunne være den sikre død. Men de sagde: “Kommer det dertil, så kan vores Gud, som vi dyrker, redde os. Han kan redde os ud af ovnen med flammende ild og ud af din magt, konge. Og selv om han ikke gør det, skal du vide, konge, at vi ikke vil dyrke din gud, og at vi ikke vil tilbede den guldstøtte, du har opstillet” (Dan 3,17-18). Det var tillid til Gud. Og de gik igennem ildovnen – sammen med ham, der så ud som en gudesøn – og de blev bevaret fra dens smerte.

Men der har jo været noget før denne begivenhed. Noget, der ikke står så meget om: De kendte Gud! De har været vant til at gå til Gud med tingene. De har sagt det til Gud, når de stod med noget; bedt. De har oplevet Guds fred i deres hjerter, når de havde givet Gud deres udfordringer. De har oplevet, at Gud har hjulpet dem, grebet ind, skabt udveje, de ikke havde forestillet sig. Og i Daniels Bog er der et par andre store eksempler på det – situationen med deres mad i det første kapitel, og historien med Nebukadnesars drøm i det andet kapitel. Men det er jo begyndt længe før… med en masse mindre ting… ja, med alt i livet…

Giv Gud din tillid – uanset alt andet! Ja, øv dig i at læne dig op ad ham i småt og stort… Bed over det – udvis tillid ved at gi’ det til ham – og vent så på at se, hvad han vil gøre.

Nogle gange bevares du måske også fra smerten som de tre. Andre gange må du gå igennem en masse smerte, som fx Josef der kom væk fra sin familie, blev smidt i fængsel og mere til. Han blev brudt, men tilliden til Gud blev aldrig brudt.

Og én ting er sikkert: Gud svigter dig aldrig. Og i alt – så ønsker han at lære dig, at det vigtigste er, at jeres forhold er intakt – at tilliden imellem dig og ham er ubrudt. Og jo flere gange du har erfaret det – jo større bliver din tro og tillid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *