At være sammen med ham

Det er for nemt!

Der blev holdt andagt. Læst op af en bog om bønnesvar. Det ene efter det andet. Det ene mere fantastisk end det andet.

Jeg elsker det vidnesbyrd… og imens jeg lyttede, tænkte jeg: Det er simpelt hen for nemt… Hvorfor i al verden be’r vi ikke noget mere?

Jesus siger jo: “Bed, så skal der gives jer” – så hvad hvis vi ikke beder?
“søg, så skal I finde” – så hvad hvis vi ikke søger?
“bank på, så skal der lukkes op for jer” – så hvad hvis vi ikke banker på?

Det står der faktisk ikke noget om… Men der står: “For enhver, som beder, får; og den, som søger, finder; og den, som banker på, lukkes der op for” (Matt 7,7-8).

Så sæt i gang!

Og – stop så lige en gang… for der står også, at “når I beder, så lad ikke munden løbe, som hedningerne gør, fordi tror, at de bønhøres for deres mange ord. Dem må I ikke ligne” (Matt 6,7). Så det handler altså ikke om utallige opremsninger, gentagelser og at bede for “alt”. I øvrigt siger Jesus, at “jeres fader ved, hvad I trænger til, endnu før I beder ham om det” (vers 8) – ja, selvfølgelig… men… hvorfor skal vi så bede?

Fordi Jesus siger: “Bed, så skal der gives jer”… ja, og hvad er det så, vi vil få, når vi beder?

Jeg tænker, og min erfaring siger mig, at vi først og fremmest får ham! Og derfra – ja, så sker der faktisk “langt ud over alt, hvad vi beder om eller forstår” (Ef 3,20) – hvis man kan sige det sådan: vildere bønner og bønnesvar end jeg havde kunnet finde på!

Bed – så kommer han lige ind i dit liv! Søg – så får du mere og mere af ham! Bank på – og du kommer lige ind foran hans trone!

Bed – for at være sammen med ham. Lovpris ham for den, han er. Sig ham tak for alt det, han har gjort i dit liv. Fortæl ham, at du har tillid til, at han har hånd om alt i dit liv. Sig ham tak, fordi han løfter dine bekymringer. Spørg ham, hvad han gerne vil snakke med dig om. Lad ham inspirere dig til hvad du ellers skal bede om…

Og ja… er det egentlig ikke ret nemt…?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *