At være elsket

Gud er ikke bange for at få snavsede hænder

Det var vidunderligt at tænke de ord: Gud er ikke bange for at få snavsede hænder. Egentlig begyndte det vel, da Gud skabte menneskene: “Da formede Gud Herren mennesket af jord” (1 Mos 2,7). Og siden har det været sådan.

Når mennesket kommer til Gud, fortvivlet over lortet i sit liv, så tager Gud fat med sine kærlige hænder. Han rummer snavset i dit liv. Han chokeres ikke over slibrige detaljer. Han fornærmes ikke over din vrede. Han står ikke med skuffede forventninger. Han elsker dig. Han holder om dig, så du krakelerer ikke…

Han rører dig med kærlighed… helingen flyder ind i dig… der hvor dine forældre ikke så dig, der hvor præsten misbrugte dig, der hvor din ægtefælle forrådte dig, der hvor du selv havde opgivet og måske kun havde selvforagt og smerte tilbage…

Måske med en pæn overflade… så ingen så snavset… men det kogte indeni dig med fortvivlende intensitet… du var bange for eksplosionen… for hvilket menneskeligt øre kunne magte din historie? Hvem elsker dig nok til at gå med dig igennem det klamme, mørke vand med alle de smertelige minder? Uden at du mærker deres chok, forargelse eller tilmed en vis følen sig bedre… Uden at gå væk fordi aftensmaden kalder…

Så du holder det inde. Selvom det er ved at kvæle dig…

KOM! Gud er ikke bange for at få snavsede hænder!

“Se, i mine hænder har jeg tegnet dig,
dine mure har jeg altid for øje.
De, der skal genopbygge dig, er hurtigt på vej.”

(Es 49,16-17)

“Herren genopbygger…
Han læger dem, hvis hjerte er knust,
og forbinder deres sår.
Herren bringer de hjælpeløse på fode.”

(Sl 147,2.3.6)

KOM! Gud er ikke bange for at få snavsede hænder! KOM nu! Lad ham røre alt i dit liv med sin helende kærlighed!

KOM! Gud gør alt, hvad der skal til! Overgiv alt dit til ham! Dig selv. Smerte og snavs, tårer og knuste drømme, lammende frygt og larmende selvforagt, ønsker uden ord. Gud er ikke bange for at få snavsede hænder – og når han har rørt alt dit – så ved du, at du er elsket højere end noget andet! Da er dit liv et andet! Et vidunderligt liv. Et liv som hans elskede!

2 kommentarer

  • Annette Hanberg

    Hold da op hvor er det godt skrevet. Står det i din bog? Er det ok at jeg bruger noget af det til min prædiken?

    • Line

      Ja, del det lige så meget, du kan – det er så skønt, hvis Gud rører flere med det, han rørte mig med! Alle stykkerne på hjemmesiden er ny-skrevne – når der står “udgivet i at være elsket” – så er det bare fordi, jeg på hjemmesiden har opdelt stykkerne i flere kategorier. … Må Gud velsigne din prædiken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *