For at du skal vide det!

Ja, Johannes skriver, at han skriver, for at du skal vide! Det er skønne stærke ord:

“Dette har jeg skrevet til jer, der tror på Guds søns navn, for at I skal vide, at I har evigt liv.” (1 Joh 5,13).

Du skal vide, at det evige liv er dit, når du tror. Selvom du går rundt i en verden fuld af død og elendighed – så er det ikke den sandhed, du skal leve i… For der kommer en dag, hvor dit liv aldrig får en ende. Hvor intet gør ondt. Ingen aldring driver livet ud af dig. Ingen træthed forpester. Ingen sorg fylder. Ingen adskillelser skygger. Det er bare godt!

Og det skal du vide – nu – når du tror. … Det er en interessant kombination af de to ord: tro og viden! Og den kombination sker aktivt ved Guds Ånd i hjertet. Se disse skønne vers:

“Nu er Guds bolig hos menneskene,
han vil bo hos dem,
og de skal være hans folk,
og Gud vil selv være hos dem.
han vil tørre hver tåre af deres øjne,
og døden skal ikke være mere,
ej heller sorg, ej heller skrig,
ej heller pine skal være mere.
Thi det, der var før, er forsvundet.”

(Åb 21,3-4)

Forunderligt skønt! Men – der er en forunderlig ting mere: Alle de skønne ting sker, fordi Gud nu bor og er sammen med menneskene. Og dét begynder allerede nu: “Eller ved I ikke, at jeres legeme er et tempel for Helligånden, som er i jer, og som I har fra Gud” (1 Kor 6,19). Og det er derfor, at vi allerede nu kan vide, når vi tror. Vi ved det fra Helligånden, som er i os…. det evige liv er allerede på sin vis begyndt… og afbrydes blot af noget, der ligner en kort søvn, den dag vi dør…

Skriv et svar