Kærligheden kræver ikke

Det var fantastisk for Gomer at opleve, at Hoseas’ kærlighed favnede hende – også når det ikke lykkedes for hende at være elskelig og sød.

Gomer havde været så vant til, at hun kun kunne stole på det, hun selv kunne få til… “Du satte din lid til din færd” (Hos 10,13). Og det havde ærlig talt været temmelig magert. Nu kunne hun pludselig se, hvor fattigt et liv var, hvor hun bare havde levet i sin egen boble, uden at vise tillid til andre.

Det var også utrolig befriende, faktisk, at hun nu ikke var alene om at finde ud af det hele, men at Hoseas hjalp hende – også med at finde ud af at elske og hvad det vil sige at leve i kærlighed.

Gud gør også det for os! “Ved din Guds hjælp skal du vende tilbage. Tag vare på troskab og ret, sæt altid håbet til din Gud” (Hos 12,7).

Gud kommer til dig, og han “lader retfærdighed regne ned over jer” (Hos 10,12). Sammen med ham, så handler det ikke om, at du skal være god nok eller lykkes, for at han elsker dig. Det handler om, at han er god nok! Når du tager imod ham, så gør han det hele sammen med dig! Og din tillid til ham vil vokse og vokse… du lever ikke længere i den egen boble…

Hver andagt kan læses i sig selv. Fra 6-21/2 følger vi Gomer. Du kan også høre den gribende kærlighedshistorie: Historien om en elsket

Skriv et svar