En vej til tro

Nikodemus havde virkelig svært ved at tro på Jesus – men samtidig var han tiltrukket af ham. Beretningen i Joh 3,1-21 hjælper med svar på spørgsmålet: Hvordan kommer jeg til at tro?

Nikodemus kommer om natten – og dem, der gør ting i ly af mørket – de har ikke rent mel i posen. Sådan var Nikodemus – han spiller lærd og klog i sin samtale med Jesus – i stedet for at sige, at han var betaget… og gerne ville tro. (vers 1-4 og 19-21).

Men Jesus går lige på: Nikodemus – stop al din egen klogskab. Du har brug for et helt andet afsæt – fødes på ny! Ånden må lære dig – og du må se på Menneskesønnen på korset i stedet for på dig selv. Ja, det giver måske ikke mening i starten – men israelitterne i ørkenen blev helbredt, når de kiggede på kobberslangen (4 Mos 21,6-9). (Joh 3 vers 5-8 og 14-18).

Nikodemus’ problem er, at han er sin egen lærer… altså, at han selv vil forstå, udgrunde og vurdere. Han må i stedet lytte til ham, Menneskesønnen – som er mere end et menneske – Gud! Han må tage imod det, som Jesus siger! (vers 9-13).

Og nu til dig og mig: Sig det som det er til Jesus – Jesus, jeg vil gerne finde vejen til tro, men jeg kan ikke. Så svarer han: Jeg vil oplyse dig med Helligånden – bliv ved at se på mig, læs om mig, studér mit liv… og ikke som din egen lærer, men med en lyttende indstilling – så vil jeg give dig det ene stærke vidnesbyrd efter det andet om, hvem jeg er!

Må Gud velsigne dig!

 

 

Skriv et svar